Ποιοί είμαστε
Η Δρ. Χάρις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και δούλεψε επαγγελματικά ως ηθοποιός για δέκα χρόνια. Πήρε Μάστερ (MA) στο «Θέατρο στην Eκπαίδευση» από το University of Central England στο Birmingham και έκανε διδακτορικό με υποτροφία στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Trinity College Dublin. Κατά τη διατριβή της μελέτησε τις ανάγκες των παιδιών με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ και σχεδίασε ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο για τα παιδιά αυτά, το «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα» (ΓΣΔ) που συνδυάζει την τέχνη του θεάτρου με αρχές από γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπείες.
Για τη μελέτη της αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ιρλανδικό Κρατικό Συμβούλιο Εδικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα της απονεμήθηκε και το μεταπτυχιακό βραβείο έρευνας του πανεπιστημίου του Δουβλίνου. Στην Ελλάδα τιμήθηκε με το βραβείο Γυναίκα Επιστήμων της Χρονιάς, από τον όμιλο Λυμπέρη. Τα αποτελέσματα της μελέτης της παρουσίασε σε διεθνή συνέδρια στην Ιρλανδία, την Αυστραλία, την Αμερική και το Μεξικό. Επίσης τη μέθοδό της δίδαξε σε ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και δασκάλους ειδικής αγωγής σε Ιρλανδία, Αυστραλία, Αμερική και Ελλάδα. Έχει κάνει διαλέξεις και σεμινάρια στα πανεπιστήμια Newman College στο Βirmingham της Αγγλίας, στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) και στο Trinity College Dublin της Ιρλανδίας, ενώ έχει σταθερές συνεργασίες με ειδικά σχολεία τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ιρλανδία όπου εφαρμόζει το ΓΣΔ. Μέχρι στιγμής έχει δουλέψει σε τακτική βάση με πάνω από 300 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού σε Ιρλανδία, Αυστραλία και Ελλάδα. Το 2016 συνεργάστηκε με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου σχεδίασε και υλοποίησε 3 εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς και παιδιά με θέμα την διαχείριση των συναισθημάτων (θυμός, λύπη, φόβος). Το 2017 συνεργάστηκε με το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στο πρώτο μέρος της τριλογίας για την καλή αφήγηση «ΑΓΑΠΗ». Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και του Autism Theatre Research Network.
Η Εύη Ανδριανού είναι μόνιμη συνεργάτης του Κέντρου Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος από το 2012 όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο ΓΣΔ. Είναι απόφοιτος του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών - Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή - καθώς επίσης και της Ανώτερης Σχολή Δραματικής Τέχνης «Μαίρη Βογιατζή Τράγκα». Έχει σπουδάσει παράλληλα κλασικό πιάνο, αρμονία και τραγούδι στα ωδεία Γ. Πολιτόπουλος και Νέα Τέχνη.
Εχει εργαστεί ως υπεύθυνη νηπιαγωγός σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία της Αττικής και έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Αθηνών (ΚΕΔΑ) σε ερευνητικά προγράμματα όπως «Εκπαίδευση των Παιδιών ρομά» και εκπαιδευτικές δράσεις σε καταυλισμούς. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Θεσσαλικό Θέατρο, το Θέατρο Ημέρας, το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα και το Θέατρο Έναστρο. Ενώ ως βοηθός σκηνοθέτη και σκηνογράφου έχει συνεργαστεί με το Limbury Theatre Covent Garden, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Μέγαρο Μουσικής, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Στούντιο Μαυρομιχάλη και το Θέατρο Τέχνης.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας paperdollwise όπου σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία, θέατρα, σχολεία, χώρους πολιτισμού (Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Τεχνόπολις, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Κέντρο της Γης).
Ο Γιάννης Φιλίππου είναι ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός. Έχει αποφοιτήσει από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΘΕΜΕΛΙΟ» του Ν. Βασταρδή και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, χορού, καθώς και παιδικού θεάτρου στο θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου.
Από το 2005 δουλεύει αδιάλειπτα στο θέατρο και την τηλεόραση, ενώ παράλληλα εργάζεται ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού και δάσκαλος θεατρικής αγωγής σε δημόσια σχολεία, παιδικούς σταθμούς, θεατρικά εργαστήρια και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.
Ως ηθοποιός, έχει σταθερές συνεργασίες με το θέατρο “Περίακτοι”, την ομάδα παιδικού θεάτρου “Μαγικές Σβούρες” του Δημήτρη Αδάμη, την ομάδα “paperdollwise” και την ομάδα “splish-splash” η οποία ειδικεύεται στο βωβό-σωματικό θέατρο. Επίσης είναι προπονητής στον Γ.Α.Σ. Καλύβια στο άθλημα του rope skipping. Με το Κέντρο Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος συνεργάζεται από το 2015 που ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στην μέθοδο ΓΣΔ.
Η Άννα Χανιώτη είναι συνεργάτης του Κέντρου Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος (ΓΣΔ) από το 2016 όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο ΓΣΔ. Είναι απόφοιτος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών -Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης- καθώς επίσης και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, Δήλος «Δήμητρα Χατούπη». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει εκπαιδευτεί στον χώρο της Ειδικής Αγωγής. Έχει ασχοληθεί ακόμα, με τον αθλητισμό, το χορό, το σωματικό θέατρο, τη χρήση μάσκας και το τραγούδι, καθώς και με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία.
Έχει εργαστεί ως δασκάλα τυπικής τάξης, τάξης υποδοχής, παράλληλης στήριξης και θεατρικής αγωγής σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά, το Bios, το Σύγχρονο Θέατρο, το θέατρο 104, το θέατρο Άργώ, το metamatic taf, την ομάδα urban dig project, το Bob Theatre Festival, το Athens Fringe Festival και την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στα πλαίσια ειδικού Φεστιβάλ. Έχει εργαστεί ακόμα ως βοηθός σκηνοθέτη.
Η Αθηνά Σταμούλη είναι ειδική παιδαγωγός, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας με κατεύθυνση στην Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην «Ειδική Αγωγή και Ένταξη στην Εκπαίδευση» στο “University of Sunderland” του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την ειδική αγωγή, καθώς και εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας (PECS, MAKATON, Braille). Έχει εκπαιδευτεί στο θεατρικό παιχνίδι στο Θέατρο της Ημέρας, καθώς και σε βασικές αρχές ψυχοδράματος και έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα. Έχει κάνει σπουδές στο κλασσικό πιάνο και την αρμονία και ασχολείται με το χορό.
Eργάζεται ως ειδική παιδαγωγός συνεργαζόμενη με ιδιωτικά κέντρα παρέμβασης παρέχοντας ατομική υποστήριξη σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού καθώς και σε ομάδες ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων. Επιπλέον, εργάζεται ως δασκάλα παράλληλης στήριξης. Εθελοντικά έχει συμμετάσχει ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στη διοργάνωση εκδηλώσεων της UNICEF.
Η Κωνσταντίνα Ψωμαδέλλη είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Τμήμα Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - με εξειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή.
Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη του Κέντρου "Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ" στην Δάφνη, και υπεύθυνη και επόπτρια στο Κέντρο "ΑΝΟΙΞΗ" στην Αγία Παρασκευή. Εργάζεται ιδιωτικά εδώ και δέκα χρόνια με παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, σύνδρομο DiGeorge, καθώς και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος και από το 2015 είναι συνεργάτης του Κέντρου ΓΣΔ.
Ο Μανόλης Δραγάτσης έχει σπουδάσει κλασσικό τραγούδι και είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Βεάκη. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός για δεκαπέντε περίπου χρόνια σε μεγάλες κρατικές σκηνές - κυρίως στο Εθνικό θέατρο και έχει υπηρετήσει διαφορετικά θεατρικά είδη όπως η όπερα, το μουσικόθέατρο, η αρχαία τραγωδία, η αττική κωμωδία και το παιδικό θέατρο σε έργα της σύγχρονης δραματουργίας. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Μίνως Βολανάκης, ο Λευτέρης Βογιατζής, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και η Λυδία Κονιόρδου.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δάσκαλος δραματικής αγωγής στο δημοτικό σχολείο "Παιχνιδαγωγείο". Τον Μάιο του 2018 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος .