top of page

Τηλεόραση

155830099_462163844938103_43050505539908
2/3/2021 - Σύντομη παρουσίαση του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος στην εκπομπή Special Report - ΑΝΤ1

Σεμινάριο Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος στο ΚΘΒΕ - Παρουσίαση στο κανάλι της ΕΡΤ 3

Add some more info about this item...

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ3, στην εκπομπή "με το 3" μιλάμε για το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (CBD) εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό 2/4/19 και της παρουσίασης του ΓΣΔ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ.

Η δρ Χάρις Καρνέζη μιλάει στην εκπομπή "ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ" στο TV100, για την πρώτη εκπαίδευση CBD στην Θεσσαλονίκη

Add some more info about this item...

Συζήτηση με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κανατάκη για το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα και την πρώτη εκπαίδευση για επαγγελματίες στην Θεσσαλονίκη. 

Add some more info about this item...

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, "Άλλη Διάσταση" συζητήσαμε για το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα, την Ελίζα και την συνεργασία με τον διακεκριμένο καθηγητή Τόνυ Ατγουντ..

Add some more info about this item...

What's this item about? What makes it interesting? Write a catchy description to grab your audience's attention...

Add some info about this item

Η δημοφιλής ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη βράβευσε την Δρ Χάρις Καρνέζη ως Γυναίκα Επιστήμονα της Χρονιάς στα βραβεία του Life&Style, όπου με ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού του περιοδικού τιμήθηκαν γυναίκες που διακρίθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους.

 

Add some more info about this item...

 Πάντειο Πανεπιστήμιο,  28-29 Νοεμβρίου 2015

 

"Το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα, ως θεμελιωτική διαδικασία για τη μετατροπή ενός ουδέτερου ερεθίσματος σε εξαρτημένο ενισχυτή".

 

Τελλίδου Σοφία, Πήλιου Λίλλιαν, Καρνέζη Χάρις

Ανάμεσα στις διάφορες θεραπευτικές παρεμβάσεις που χρησιμοποιούν την αρχή της ενίσχυσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό, είναι και το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (ΓΣΔ). Πρόκειται για ένα ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο που χρησιμοποιεί την δραματική διαδικασία ως ενισχυτή, δημιουργώντας διαδραστικά σενάρια, αρχικά βασισμένα στα ενδιαφέροντά και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων και προοδευτικά καταλήγει σε στοχοθετημένες συμπεριφορές. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι να ερευνήσει αν το γνωσιακό συμπεριφορικό δράμα μπορεί να αλλάξει την αξία ενός ερεθίσματος, από ουδέτερο σε εξαρτημένο ενισχυτή. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι το πειραματικό σχέδιο ανατροπής Α-Β-Α (reversal design). Τα παιδιά στη βασική φάση (Α) -πριν την παρέμβαση- είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν από μία σειρά ερεθισμάτων (σοκολάτες, καραμέλες, πατατάκια, γαριδάκια, χαρτοπετσέτες, καλαμάκια) και ως αναμενόταν επέλεξαν τα τρόφιμα. Στην φάση του χειρισμού (Β), ξεκίνησε η δραματική διαδικασία, και ύστερα τα παιδιά επέλεγαν τα ερεθίσματα που στην προηγούμενη φάση δεν είχαν ενισχυτική δύναμη (π.χ., χαρτοπετσέτες, καλαμάκια). Στην τελική φάση (Α’) αφότου αποσύρθηκε η δραματική διαδικασία, παρατηρήθηκε επαναφορά της συμπεριφοράς στο αρχικό επίπεδο και τα παιδιά επέλεγαν πάλι τα τρόφιμα. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανοίγουν ένα παράθυρο στην πιθανότητα δημιουργίας προσβάσιμων και χαμηλού κόστους ενισχυτών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θεραπευτικές παρεμβάσεις επιλύοντας έτσι το συχνό φαινόμενο του κορεσμού.

Please reload

Ραδιόφωνο

er.jpg
Aradio.jpg

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha -  5/2/22

 με την Βίκυ Καρατζαφέρη " μιλαμε για τις παιδικές φοβίες και το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα.

 

collage_2021-05-02_01-16-14_edited.jpg

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ - 25/6/21

"Παρέα... με τη Μαρία Δουρουδή" μιλαμε για το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα.

 

#αυτισμός #επιλεκτικήαλαλία #ΔΕΠΥ #φοβίες #cbdmethod

Στην εκπομπή το "Ντιβάνι της Κρίσης" στο Πρώτο Πρόγραμμα της EΡT (91.6 FM) κάναμε μια όμορφη κουβέντα με την Έφη Ζέρβα για τη διαδρομή του  Γνωσιακού  Συμπερριφορικού Δράματος από την γέννησή τους έως σήμερα. 

Ο Tony Attwood, μιλάει στο SBS για το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα - 2/10/2018

O Δρ Tony Attwood, ένας απο τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο με εξειδίκευση στον αυτισμό  μιλάει για την αποτελεσματικότητα και τις ιδιαίτερες της πτυχές της μεθόδου CBD που δημιούργησε και εφαρμόζει  η Δρ Καρνέζη.

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό SBS της Αυστραλίας - 26/8/2018

Συνέντευξη για το επικείμενο ταξίδι στην Αυστραλία, με την Στέλλα Μαρία Παπαγεωργίου, για το Ελληνικό Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας της Αυστραλίας SBS
Please reload

I'

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό SBS της Αυστραλίας - 17/7/2015

Η Δρ Χάρις Καρνέζη παρουσιάζει τη μέθοδό της  στην Αυστραλία. 

Please reload

bottom of page